Honda prevzema primat na Ringu

Vojna za najboljši čas na 20,8 kilometra dolgi progi se nadaljuje. VW je moral prepustiti mesto novemu Civicu Type R

Še pred začetkom serijske proizvodnje so pri Hondi želeli pokazati, da je novi Civic vendarle boljši od starega. V začetku meseca so tako postavili nov rekord proge na Nurburgringu Nordschleife (Severna zanka), ter izboljšali rekordni čas istoimenskega predhodnika (ki resnici na ljubo ni zdržal prav dolgo) za približno sedem sekund. Novi rekord za serijske modele s prednjim pogonom znaša 7:43,8. Volkswagnov ekstremni Golf Clubsport S je tako moral predati ‘naslov’ (7:49,2) novemu Hondinemu Civicu.

Kdo bo naslednji poskusil izboriti nekaj medijskega prostora za nov model verjetno ni treba prav dolgo ugibati, saj se bliža predstavitev Renaultovega Megana R.S., ki je bil dolgo nosilec rekordnega časa. Prav gotovo pa bo moral pokazati izreden talent, da bo preskočil Civicov čas na progi. Resnici na ljubo je treba še dodati, da je bil Civic opremljen z varnostno kletko, ki bi naj bila elastično vpeta, da pa so kompenzirali dodatno težo kletke so odstranili infotainment, ozvočenje ter zadnjo klop.

Hondini inženirji so rekord pojasnili z daljšo medosno razdaljo, širšim medkolesjem, dodelano aerodinamiko, podvozjem, motorjem (ki zmore 320 konjev) ter seveda novo zadnjo večvodilno premo.