Renault Austral pričenja svojo pot pri nas

Po Meganih E-Tech Electric in Conquest je to tretji Renault s pristopom novega vala »Nouvelle Vague«, katerega namen je znamko uveljaviti kot referenčno na področju tehnologije, čiste energije in storitev

Že ime Austral vzbuja podobe juga in prostranih širjav. In v tem duhu so pri Renaultu tudi oblikovali tega športnega terenca segmenta C. Prednja maska s karo vzorcem poudarja športnost, obloge na spodnjem delu odbijača in na straneh pa več avanturizma. Po drugi strani pa ne manjka prefinjenih karoserijskih linij, ki skrbijo za eleganco tega novega Renaulta.

Austral je prvi Renault, ki je zasnovan na konstrukcijski zasnovi CMF-CD tretje generacije, razvite v okviru Zveze (Renault, Nissan, Mitsubishi). V dolžino meri 451 centimetrov in je tako večji od Meganov E-Tech in Conquest. Oddaljenost od tal znaša zadovoljivih 180 centimetrov, kar seveda ne pomeni premagovanje brezpotij, a to tudi ni namen tega novinca. Je družinski avtomobil, ki se najbolje počuti na urejenih cestiščih in ponuja pričakovano udobje in tehnologijo. Naj omenimo, da so sprednje led žaromete razvili v Helli Slovenija in so na voljo v treh različicah: kot običajna led svetila, z možnostjo prilagajanja svetlobnega snopa in z matrično osvetlitvijo. Za odločni zunanji videz nedvomno skrbijo tudi 20-palčna platišča (na voljo od 17 do 20 palcev).

Notranjost je povsem na novo zasnovana z uporabljenimi kakovostnimi materiali. Nedvomno bodeta v oči dva velika digitalna zaslona. Manjši meri 12 palcev in je postavljen na sredino armaturne plošče. Ob vstopu v kabino vklopi s pozdravom potnikov, iz zvočnikov pa se zasliši pozdravni zvok. Pravzaprav zaslon OpenR sestavljata dva zaslona, skrita pod enotnim kaljenim steklom odpornim na praske v obliki črke L. Tisti pred voznikom služi kot instrumentna in meri v diagonalo 12,3 palca in premore štiri vrste prikazov. V skladu s tem zaslonom je rahlo četverokotno oblikovan tudi volanski obroč.

Osrednja konzola je široka, moderna in elegantna. Od paketa opreme Techno naprej, je tudi oblazinjena z dvojnimi šivi. Na njenem podaljšku je postavljen vzdolžno pomičen naslon za roko s čvrstim ogrodjem. Kot tak služi tudi za lažje upravljanje na osrednjem zaslonu ter tipk pod njim. Za doplačilo je na voljo tudi indukcijsko polnjenje telefona, ne manjkajo niti USB vtičnice in drugi odlagalni prostori. Glede na izbran paket opreme, je Austral lahko v notranjosti opremljen z usnjenim oblazinjenjem, alkantaro ali tkanino. Za več žlahtnosti pa skrbijo vstavki iz aluminija ali lakirani z globokim sijajem. Zasnova novega Australa omogoča tudi prostorno notranjost, navsezadnje je prostora za kolena na zadnji klopi v dolžini 27,4 centimetra, višina nad sedalnim delom pa znaša več kot 90 centimetrov. Zadnja klop je zložljiva v razmerju 1/3 : 2/3, sicer je tudi za 16 centimetrov vzdolžno pomična, glede na izbran palet opreme pa mogoča tudi nastavitev kota naslonskega dela. Različice s fiksno postavljeno zadnjo klopjo imajo prtljažnik prostornine 500 litrov, polni hibrid 430 litrov. Pri tistih s pomično zadnjo klopjo pa je prtljažni prostor mogoče povečati do 575 litrov, pri polnem hibridu do 555 litrov.  

Sicer Austral ponuja še druge številne dodatke. Pri zunanjosti se je mogoče odločati za različne barve prednjega dela, ohišja ogledal in oblogo pod zadnjim odbijačem. Za posebno terenski videz so na voljo kovinske stopnice ob pragovih vrat. V notranjosti si je mogoče omisliti športne stopalke, osvetlitev pragov vrat ali elegantno oblogo na pragu prtljažnih vrat. V naboru dodatkov ne manjka niti zložljiva vlečna kljuka, ki se s pritiskom gumba v prtljažniku samodejno premakne izpod odbijača.

Nedvomno je posebnost tudi različica opreme esprit Alpine, ki športnost črpa prav iz Renaultove športne znamke Alpine. Ta paket opreme zagotavlja ekskluzivno barvno Schist, ki daje satiniran videz, nekje med mat in sijajno površino. Za več odločnega videz skrbijo dvobarvna črna streha, dekorativni elementi sijajne črne barve nad stranskimi okni in satinirana črna strešna nosilca. Seveda premore še številne druge podrobnosti zunanjosti, ki jo ločijo od drugih opremskih paketov. V notranjosti ponuja sedežne prevleke iz alkantare z dvojnimi modrimi okrasnimi šivi, na vzglavnikih pa je izvezen logotip Alpine. Sedeža spredaj sta opremljena z masažno funkcijo, volanski obroč je ogrevan, ne manjkajo napredni asistenčni sistemi.

Nova konstrukcijska platforma zagotavlja elektrifikacijo vozila, zato Austral ob blagi hibridni različici prepriča tudi kot polni hibrid. Predvsem so inženirji uspeli obvladati maso vozila, saj različica z blago hibridno tehnologijo tehta manj kot 1.400 kilogramov. To posledično pomeni tudi manjše emisije škodljivih plinov. Polni hibrid s 400-voltnim omrežjem zmore 146 kW (200 KM) sistemske moči. Pogon sestavljajo dva elektromotorja in 1,2-litrski prisilno polnjen trivaljnik, poraba naj bi znašala 4,6 litra na sto prevoženih kilometrov. Sicer prvo raven hibridizacije predstavlja blagi hibridni sklop, pri katerem osrednjo vlogo igra 1,3-litrski prisilno polnjen bencinski štirivaljnik razvit skupaj z Daimlerjem in ga dopolnjujeta zaganjalnik-generator in 12-voltni akumulator. Kupci bodo lahko izbirali med dvema različicama z močjo 103 kW (140 KM) in 116 kW (160 KM) v kombinaciji z brezstopenjskim samodejnim- ali ročnim šeststopenjskim menjalnikom. Zadnje vpetje v osnovi predstavlja torzijski drog, večvodilno vpetje je namreč rezervirano primeru štirikolesnega vodenja. Slednje zagotavlja še več stabilnosti na cestišču med vožnjo, saj se zadnja kolesa lahko glede na kot prednjih odklonijo do pet stopinj (v prejšnji generaciji sistema 4Control do 3,5 stopinje). Tako je tudi obračalni krog za meter krajši in meri 10,1 metra.

Austral je tehnološko napreden avtomobil, saj ponuja 27 naprednih pomagal, ki jih pri Renaultu uvrščajo v tri kategorije: vožnja, parkiranje in varnost. Tako zagotavljajo visoko mero varnosti in udobja. Prav tako Renault z Australom uvaja novi prikazovalnik na vetrobranskem steklu z diagonalo 23,6 centimetra, ki zmore projecirati številne podatke, da vozniku ni potrebno umikati pogleda iz vozišča. Ne manjka niti 360-stopinjska kamera, polsamodejna možnost parkiranja, samodejno zaviranje v sili, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in še bi lahko naštevali. Kot zanimivost naj omenimo, da je Austral kot polni hibrid opremljen s posebno loputo ob bateriji, ki v primeru nesreče reševalcem omogoča lažji dostop do njega. Ta različica je opremljena s QR kodo na steklu, da v primeru nesreče reševalne ekipe lahko preberejo in hitro izvedo, s katero vrsto elektrificiranega vozila imajo opravka.

Znane so tudi cene. Za šibkejšo različico z ročnim menjalnikom je potrebna odšteti 27.900 evrov. Za močnejšo s samodejnim menjalnikom in paketom opreme techno, še pet tisočakov več. Najdražja je seveda polno-hibridna različica, ki je na voljo z opremo esprit Alpine za 38.400 evrov.