Pomlajeni VW ID.3

Po dveh letih in pol na trgu je ID.3 doživel osvežitev, ki se menda najbolj pozna v notranjosti. In kot se za takšno početje spodobi, je pomlajena tudi cena, a Volkswagen v zameno obljublja več opreme in precej bolj kakovostno notranjost. 

Slaba kakovost obdelave, videz poceni materialov, moteč koncept delovanja, nezadostna digitalizacija,… To so le najočitnejše kritike, ki so električnega pionirja med ID generacijo spremljale vse od začetka njegove predstavitve leta 2019. Po prenovi so pomanjkljivosti odpravljene – pri Volkswagnu pravijo, da gre za skoraj drugo generacijo tega avtomobila. Notranjost je sedaj precej bolj udobna in ne več tako hladna, kot je bila. Volkswagen se je torej s prenovo odzval na želje kupcev. Ker je bilo kritik na račun tehnike malo, je pogonska enota ostala nespremenjena. 

Če želite videti pomlajeno zunanjost ID.3, boste morali kar precej napenjati oči, saj gre za precej subtilne spremembe.  Nov sprednji odbijač ima zdaj večje odprtine za dovod zraka in električno loputo hladilnika. Stranske odprtine so namenjene usmerjanju aerodinamičnega zračnega toka okoli prednjih koles (zračna zavesa). Oblikovalci so tudi pokrovu motorja namenili malenkost več kontur. Srebrna letev nad stranskimi stekli, ki je bila prej del dodatne opreme, bo sedaj serijska. Nekaj je tudi novih barvnih odtenkov karoserije – bb olivno zeleni barvi “Dark Olivian Green Metallic” sta v ponudbi še modra in črna, ki nadomeščata “Stonewashed Blue” in “Manganese Grey”. Nova so tudi 19-palčna platišča Wellington.

Čeprav zunanje spremembe niso preveč očitne, novi VW ID.3 končno izpolnjuje zahteve segmenta v notranjosti. Trdo plastiko na armaturni plošči in vratih so zamenjali z mehkejšo in prijetnejšo na otip. Nadgrajene sedežne prevleke iz blaga ali mikrovlaken skupaj s kontrastnimi šivi pokrivajo večjo površino v predelih vrat. Tako kot pri VW ID.Buzz je tudi pri ID.3 volan odet v vegansko usnje. To pomeni, da je notranjost prenovljenega ID.3 popolnoma brez živalskih materialov.

Velik 12-palčni zaslon informacijsko-razvedrilnega sistema in sredinska konzola z držali za skodelice in dvema vhodoma USB, bosta v prihodnosti serijska oprema v vsakem VW ID.3. To velja tudi za dvojno nakladalno dno v prtljažniku. Neosvetljena drsnika za glasnost in temperaturo pod osrednjim zaslonom pa trenutno še ostajata.  

Osveženi ID.3 je seveda opremljen z najnovejšo različico programske opreme, ki jo je mogoče nenehno posodabljati “po zraku”. Sistem se vedno posodablja preko interneta. Kupci lahko tudi prvič prednaročijo določene funkcije. Če na primer po nakupu želite le prilagodljivi tempomat, navigacijske funkcije ali dvopodročno samodejno klimatsko napravo, lahko to digitalno naročite prek menija na vozilu ali aplikacije. Po navedbah VW-ja bo to mogoče tudi začasno, na primer za čas dopustniškega potovanja. Volkswagen je prenovil tudi pametni e-načrtovalnik. Funkcije, kot so projicirni zaslon z razširjeno resničnostjo, Travel Assist in drugi inteligentni asistenčni sistemi pa se žal na spisku dodatne opreme. A kljub temu Volkswagen obljublja možnost dvosmernega polnjenja (BiDi-ready).

Pri pogonskih sklopih se Volkswagen še naprej zanaša na električni motor z močjo 150 kW (204 KM) in 310 Nm na zadnji premi, ki energijo črpa iz 58 kWh baterije v izvedbi Pro in 77 kWh baterije v izvedbi Pro-S, kar po WLTP zadošča za 426 oziroma 546 kilometrov dosega. V načrtu je še vstopna različica z manjšo 45 kWh baterijo. VW je že napovedal športnega ID.3 GTX, a slednji po vsej verjetnosti ne bo imel motorja na sprednji premi. Tudi glede zmogljivosti polnjenja se ne bo nič spremenilo. 

VW bo v tudi prihodnje ID.3 še naprej izdeloval predvsem v tovarni v Zwickauu, kjer s tekočega traku prihajajo tudi številni drugi koncernski modeli postavljeni na modularni platformi MEB, kot sta Audi Q4 e-tron ali Cupra Born. Čeprav Volkswagen še ni navedel cen za prenovljenega ID.3 , bo za novi model verjetno treba odšteti vsaj okoli 40.000 evrov.