Novi E-208 naprodaj novembra

Med petimi pogonskimi sklopi bo naprodaj tudi povsem električni pogon z močjo 115 kW in 400 kilometri dosega

Od leta 2019 zadnja generacija Peugeotove 208-ice piše izjemno uspešno zgodbo. Izdelali so že več kot milijon primerkov tega modela, ki je bil lani in predlani tudi najbolje prodajan avtomobil v Evropi.

Ta priljubljen levček je dobil na novo oblikovan prednji del, tudi z novim svetlobnim podpisom, med karoserijskimi barvami bodo odslej na voljo tri nove. V notranjosti so tkanine bolj prefinjene, v različici GT so opcijsko na voljo črne sedežne prevleke iz alkantare z zelenimi šivi admite. I-Cocpit je sedaj tehnološko naprednejši, osvežena je oblika instrumentne plošče – pri različici GT ponuja 3D prikaz, sredinski zaslon velikosti deset palcev je serijski v vseh opremskih različicah.

V središču pozornosti je nedvomno električna različica, ki z 51-kilovatno baterijo omogoča do 400 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Serijsko je opremljena s 7,4 kW polnilnikom, za doplačilo pa tudi z 11 kW polnilnikom. Povsem nov je 208 s hibridnim pogonom in sicer z dvema termičnima motorjema moči 100 in 136 konjev, oba moč prenašata preko elektrificiranega šeststopenjskega menjalnika z dvojno sklopko. V ponudbi pa ne manjkata niti varčna 1,2-litrska agregata z močjo 75 in 100 konjev – prvi s petstopenjskim-, drugi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Seveda to niso edine nadgradnje za prenovljenega 208: vzvratna kamera zagotavlja višjo stopnjo ločljivost kot prej (glede na opremo tudi 360-stopinjski pogled), celovit sklop sistemov za pomoč pri vožnji je posodobljen, …