Experimental – Oplova vizija prihodnosti

Prihodnost avtomobilske znamke Opel oblikovno nakazuje konceptno vozilo Experimental, ki temelji na učinkoviti aerodinamiki in prostornosti

Koncept je električno gnani crossover, ki bo svetovno premiero dočakal na avtomobilskem salonu v Münchnu v začetku septembra in predstavlja Oplovo vizijo trajnostne individualne mobilnosti. Vodilni te avtomobilske znamke poudarjajo, da bodo določeni elementi tega koncepta vidni tudi na serijskih vozilih v prihodnosti.

Nedvomno je privlačna silhueta Experimentala z dodano kontrastno osvetlitvijo zunanjih delov karoserije za več prefinjenost. Postavljen je na najsodobnejši Stellantisovi platformi električnih vozil. Tradicionalni stranski ogledali sta zamenjali 180-stopinjski kameri v stebrički C, kot del aerodinamičnega paketa, katerega del so tudi sprednje zračne lopute ter difuzor na zadku vozila.

V notranjosti je mogoče volan umakniti, ko seveda ni potreben, sedeži so lahki in ergonomsko oblikovani. Namesto običajnih zaslonov so informacije posredovane s pomočjo projekcije, tehnologija pa podpira tudi umetno inteligenco in naravno glasovno upravljanje. Pred naslonom za roke se nahaja plavajoča prozorna podloga Pure Pad, ki jo voznik nastavlja po svojih željah.

Seveda je to le nekaj sladkorčkov, ki jih prinaša Experimental, več o tem konceptu pa bo znanega po njegovi uradni predstavitvi na salonu v Münchnu.