Mustang Mach-E Rally

Še zamaskiranega so ga prvič pokazala ne avtomobilskem festivalu v Goodwoodu, sedaj na IAA v Muenchnu pa tudi brez maskirne prevleke

Če je bila to pred letom zgolj ideja, lahko sedaj vidite realen odziv strasti in ustvarjalnosti ekipe, je mnenja glavna inženirka Mustanga Mach-E. Po njenih besedah so raziskovali nova področja zmogljivosti in s kombinacijo za reli prilagojenim podvozjem, pogonskim sklopom z dvema elektromotorjema in posebnim oblikovanje so uspeli predstaviti športno različico druge vrste.

Mustanga Mach-E Rally ženeta dva motorja skupne moči 358 kW in 880 Nm navora, energija zanju pa se hrani v bateriji zmogljivosti 91 kWh. Podvozje je 20 milimetrov višje kot pri različici GT, opremljeno je s prilagojenimi vzmetmi in amortizerji MagneRode. Za ustavljanja skrbijo zmogljive zavore proizvajalca Brembo, katerih čeljusti so vidne med kraki belih lahkih platišč premera 19 palcev. Pred kamenjem je spodnji del vozila zaščiten, zaščitna folija kot obloga na vratih in blatnikih pa zmanjšuje možnosti poškodb laka.

V notranjosti ni mogoče spregledati belih poudarkov, kontrastne šive na volanu in vratih, prav tako bele barve je tudi naslon sedeža. Posebnost tega modela je vozni program RallySport, pri katerem so elektronski sistemi v pomoč terenski vožnji, agresivnejše je blaženje, … Prav tako navdušuje tudi z videzom, saj je nemogoče spregledati veliki zadnji spojler, deljen sprednji spojler, streha je črne barve, serijsko ga krasita dve dirkaški progi. Sicer ga je mogoče naročiti v različnih barvah. Pri Fordu bodo na določenih trgih pričela naročila sprejemati v začetku prihodnjega leta.