Ob jubileju Concept 20-23

Nissanov oblikovalski studio je pred kratkim praznoval dve desetletji obstoja. Ob tej priložnosti so pokazali koncept električnega mestnega avtomobila, a ne povsem običajnega

Navdih za oblikovaje so dobili iz spletnih simulacij dirk in prvenstva Formule E, v kateri Nissan tudi sodeluje. Študijo je zasnovala ekipa mlajših članov in to po preprostih navodilih, da brez omejitev oblikujejo avtomobil, kakršnega bi sami vozili po mestnih ulicah.

Številka v imenu Concept 20-23 odraža 20-letnico obstoja studia NDE v središču Londona ter tekoče leto. Prepletanje sodobnosti in spletnega dirkanja koncept kaže v kombilimuzinski podobi s tremi vrati in ekstremnimi aerodinamičnimi dodatki. Zato deluje izjemno dinamično, kot pravi dirkalnik. Mladi oblikovalci so tudi v notranjosti dodali dirkaški prizvok, saj sta sedeža spredaj školjkasta, volanski drog je zelo dolg, volan pa pravokotne oblike. Pravzaprav je notranjost futuristična interpretacija funkcionalnosti dirkalnega avtomobila z le nekaj zasloni za prikazovanje ključnih podatkov.