Peugeot E-Traveller v sožitju s potniki

Namenjen je tistim, ki se ukvarjajo s prevozom oseb, saj glede na izvedenko ponuja od 5 do 9 sedežev., tudi VIP salonsko porazdelitev štirih sedežev

Kupec lahko pri novem E-Travellerju izbere standardno dolžino vozila (498 cm) ali podaljšano (533 cm). Ne glede na dolžino, višina znaša 190 cm, torej lahko zapelje tudi v garažno hišo ali druga z višino omejena parkirišča. Glede na kombinacije dolžine in števila sedežev je primeren za prevoz poslovnežev, hotelskih gostov, kot taksi ali za prevoz športnih ekip.

Seveda je potrebam prilagojena tudi notranjost, v kateri je možno sedeže odstraniti ali zlagati. Glede na konfiguracijo sedežev pa tudi pri devetih sedežih ponuja do 1.500 litrov prostora v prtljažniku (pri petih sedežih do 3.000 litrov). Nova je tudi armaturna plošča z digitalno instrumentno ploščo (10 palcev) in enako velikim osrednjim zaslonom, za doplačilo je lahko ogrevan tudi volanski obroč. Seveda ponuja pasivne in aktivne varnostne dodatke (opozorilnik na utrujenost voznika, odčitavanje prometnih znakov hitrosti, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, omejevalnik hitrosti), kot smo tega vajeni pri osebnih vozili z levom v emblemu. Kakovostnejša je tudi končna obdelava z novo tkanino ali celo perforiranim usnjem na sedežih.

Za pogon skrbi elektromotor moči 100 kW (136 KM) z 260 Nm navora. Energija je lahko shranjena v 50- ali 75-kilovatni baterija. S slednjo proizvajalec obljublja do 350 kilometrov dosega (pri manjši 224 km). Inovativni sistem regeneracije energije med zaviranjem omogoča ročni način izbire stopnje regeneracije. Sicer je E-Traveller opremljen z enofaznim polnilnikom 7,4 kW, trifazni zmogljivosti 11 kW je na voljo za doplačilo. Prav tako ga je mogoče opremiti s sistemom za boljšo vlečno moč na podlagi s slabšim oprijemom.