Renault napovedal osem novih modelov

Francoski proizvajalec načrtuje, da bo leta 2027 vsak tretji avto prodan izven Evrope gnan na električni ali hibridni pogon

Vseh načrtovanih osem modelov je mišljenih za trge izven Evrope, kar pet se jih bo uvrščalo v segment C in D, ki menda ustvarja največjo vrednost. Uporabili bodo dve konstrukcijski zasnovi, ki bosta prinesli večjo konkurenčnost na trgih Latinske Amerike, Afrike, Turčiji, Indiji in Južni Koreji. Renault namreč želi do leta 2027 podvojiti prihodke na trgih izven Evrope v primerjavi z letom 2019. Kam merijo z novimi vozili kaže tudi študija Niagara, vseeno pa bodo novi modeli prilagojeni posameznim neevropskim trgom.

Renault bo v naslednjih dnevih na sejmu transporta Solutrans v Lyonu v Franciji predstavil novo generacijo Masterja. Ta dostavnik bo učinkovitejši, stoodstotno povezljiv in tudi inovativen. Tokrat so pri Renaultu pokazali le silhueto novinca, aerodinamika bo pri električno gnani različici pripomogla k bistveno nižji porabi energije. Ta naj bi bil menda nižja kar za 21 odstotkov, pri različicah z motorjem na notranje zgorevanje, pa bo poraba nižja celo za 1,5 litra.