Električna era Peugeota 5008

Peugeot je predstavil največjega med križanci z električnim pogonom, in sicer  z oznako 5008, ki bo ponudil ne le sedem sedežev, tudi štirikolesni pogon

Dekada in pol je od tega, ko je pripeljala prva generacija velikoprostorca 5008. Od takrat do danes se je marsikaj spremenilo tudi v avtomobilski industriji. Filozofija križancev in športnih terencev je zamenjala nekoč priljubljene velikoprostorce, elektrifikacija je naredila izjemne korake, digitalizacija je prevladala nad analognostjo.

In vse to premore tudi novi Peugeot 5008, pravzaprav E-5008, ki je postavljen na prilagodljivo koncernsko platformo STLA Medium v obliki podaljšane konfiguracije. Avtomobil meri v dolžino 479 centimetrov, medosna razdalja 290 centimetrov, zato kabina zagotavlja obilo prostora. Seveda je pri tem električnem SUV-u baterija postavljena v dno avtomobila in s kapaciteto 98 kWh zmore shraniti dovolj električne energije za vožnjo do 660 kilometrov. Ko bo jeseni naprodaj, bo na voljo s tremi električnimi sklopi: z močjo 157 kW (210 KM) in 170 kW (230 KM) ter z močjo 237 kW (320 KM), ki jih zagotavljata dva elektromotorja in omogočata štirikolesni pogon. Prav tako so se pri Peugeotu odločili, da bodo ponudili polnohibridno (136 KM) in priključnohibridno različico (195 KM).

Ponudba bo temeljila na dveh osnovnih paketih opreme Allure in GT. Slednji bo serijsko opremljen z žarometi Pixel LED, ki samodejno prilagajajo svetlobni snop razmeram v prometu. Nedvomno je posebnost 21-palčni zaslon, ki so ga pri Peugeotu poimenovali Panoramic i-Cocpit, ki pod enim steklom skriva tako instrumentno ploščo kot informacije osrednjega infozabavnega zaslona. Sicer so linije v notranjosti očiščene in zato elegantne, dekorativni elementi so iz pravega aluminija, za dobro počutje ne manjka ambientalna osvetlitev. V primerjavi s predhodnikom je bil temeljito prenovljen tudi volanski obroč, saj je osrednji del manjši, na njem so postavljena stikala. Na armaturni plošči tudi tokrat ne manjkajo tipke i-Toggles, ki so v pomoč pri individualnih nastavitvah za hiter dostop. Povezljivost je nekaj povsem običajnega, a bo Peugeot E-5008 ponudil tudi umetno inteligenco ChatGPT, ki bo omogočala interakcijo med potniki on vozilom. Na spisku varnostne opreme je 40 sistemov za pomoč pri vožnji, asistenčni sistemi pa zmorejo razbremeniti voznika med vožnjo po avtocestah.

Prostorna kabina ponuja do tri vrste sedežev. V drugi in tretji vrsti je naslone sedežev mogoče preklopiti v pet položajev, prav tako sedeži ponujajo visokokakovostno oblazinjenje ne le spredaj, tudi v drugi vrsti. V petsedežni konfiguraciji ponuja 748 litrov velik prtljažnik, ki se pri sedemsedežni zmanjša na 259 litrov. Pod pomičnim dnom prtljažnika se skriva še dodatnih 80 litrov prostora.

Francoski proizvajalec je pri snovanju razmišljal tudi trajnostno, saj je uporabil več kot 500 kilogramov zelenih materialov v celotnem vozilu. Zeleno jeklo in aluminij predstavljata 60 odstotkov mase zelenih materialov, več koti 30 polimernih delov je iz zelenih materialov, uporabili so tudi reciklirano plastiko.