Novi Ford Tourneo Custom že pri nas

Je zmogljivejši, udobnejši in prostornejši, tokrat tudi kot priključni hibrid in z možnostjo štirikolesnega pogona

Seveda ponuja prostor do devetim potnikom, zadnji sedeži nameščeni na vodilih  več prilagodljivosti, saj so nameščeni na vodilih. Bočna drsna vrata omogočajo prostoročno upravljanje, za kakovosten zvok avdio sistema skrbi B&O zvočni sistem. Po vzoru osebnih vozil, panoramska steklena streha prepušča več svetlobe in zagotavlja prijetno vzdušje. Instrumentna plošča je digitalizirana, sodobnost pa kaže tudi 13-palčni osrednji zaslon z vmesnikom SYNC4. Ob kopici varnostnih sistemov, kupec lahko svojega Tournea Custom opremi z radarskim tempomatom, 360-stopinjsko kamero, sistemom za pomoč pri zaviranja med vzvratno vožnjo …

K udobju med vožnjo je treba dodati še optimiziranim podvozje z neodvisnim zadnjim vzmetenjem, po besedah proizvajalca z več uglajenosti navdušuje osemstopenjski samodejni menjalnik. Za pogon skrbijo dizelski motorji EcoBlue z močjo 100 kW (136 KM), 110 kW (150 KM) in 125 kW (175 KM). Za vse omenjene motorje je na voljo tudi štirikolesni pogon, za več oprijema je pri šibkejših motorjih v kombinaciji z ročnim menjalnikom naprodaj mehanska zapora diferenciala. tudi Prvič je ta kombi na voljo kot priključni hibrid s sistemsko močjo 173 kW (232 KM), ki zmore zgolj na električno energijo prevoziti dobrih 50 kilometrov.

Kupci lahko izbirajo med pustolovsko opremo Active, več športnega pridiha ponuja oprema Sport, vrh ponudbe pa predstavlja Titanium X. Najcenejša je različica s kratko medosno razdaljo in opremo Trend, zanjo je namreč potrebno odšteti 40.950 evrov. Enako opremljena podaljšana različica je skoraj tisočaka dražja, s paketom opreme Titanium z najmočnejšim motorjem in štirikolesnim pogon pa stane 53.800 evrov. Priključnega hibrida bo mogoče naročiti od tega meseca naprej, električna različica pa bo menda pripeljala jeseni.