Red Dot za Peugeot

Model E-3008 je v kategoriji produktnega oblikovanja najbolj prepričal 37-člansko mednarodno žirijo, ki mu je podelila ta prestižni naslov za oblikovanje

Z nagrado Red Dot se lahko pohvali že Peugeot 3008 iz leta 2017, torej predhodnih današnjega 3008. In zakaj je električna različica tega križanca tako prepričala žirijo tudi tokrat?

Po besedah Matthiasa Hossana, direktorja oblikovanja pri tem francoskem avtomobilskem proizvajalcu, so si to nagrado prislužili z novim oblikovalskim slogom, ki ponazarja drznost in ustvarjalnost znamke. Temu sledu tudi prenova ter fastback silhueta, ki harmonično prepleta dinamično obliko in optimalno učinkovitost.

Nov je namreč sprednji del, preoblikovana sta prednja žarometa in maska, sedaj se po zaslugi prelivajočih barv zlivajo v karoserijo. Kromirane elemente so nadomestili barvani deli. Dodatni lebdeči spojler skrbi za več dinamične podobe in optimizira aerodinamiko. Prav tako je E-3008 prvi model te znamke, ki je opremljen z ukrivljenim 21-palčnim zaslonom in je združen z digitalno instrumentno ploščo. Ob tem pa premore še kar nekaj posebnosti, ki so prepričale tudi žirijo Red Dot.