Renault Captur v novi podobi

Po petih letih je sledila temeljita prenova, ki vsaj na prvi pogled navdušuje. Seveda temu sledijo tudi nove tehnologije in sodobni pogoni

Doslej je bilo prodanih več kot dva milijona Capturjev v 90 državah. To je le dokaz več, da je ta primestni križanec zelo priljubljen. Doslej znano Capturjevo podobo je oblikovalski oddelek pod taktirko Gillesa Vidala temeljito osvežil. Novi slog z napetimi linijami in natančno obdelanimi detajli izkazuje bistveno več dinamičnega videza kot doslej. Povsem nova je prednja maska in pokrov motorja, prav tako svetlobni podpis prednjih led žarometov, ki so serijski. Nova je različica esprit Alpine, ki je prepoznavna po emblemu v črni barvi, z aerodinamičnimi lamelami spredaj in zaščitnimi oblogami pod prednjim in zadnjim odbijačem v mat sivi barvi. Ob šestih karoserijskih barvah je na voljo 14 možnih dvobarvnih kombinacij.

Oblikovalci so se dotaknili tudi notranjosti, ki je dobila nove tehnološke rešitve. Multimedijski sistem OpenR Link glede na izbrano opremo premore Googlove funkcije s prikazi na 10,4 palca velikem osrednjem zaslonu. Prav tako digitalizirana je tudi instrumentna plošča, ki jo sedaj predstavlja 10,25-palčni zaslon z možnostjo prikaza tudi navigacijske naprave. Za drugačnost skrbijo tudi sedežne prevleke z rumenimi šivi pri različici techno, različica esprit Alpine pa premore sedežne prevleke iz umetnega usnja z raznoliko teksturo ter modrikastimi vstavki na armaturni plošči. Slednja je prepoznavna še po nekaj dodatkih kot so modri okrasni šivi na varnostnih pasovih, športne pedalke iz aluminija, posebne oznake na pragovih in volanu. Pri tej temeljiti prenovi je sodeloval tudi skladatelj Jean-Michel Jarre, ki je poskrbel tudi za ambientalno glasbo s petimi programi reprodukcije. Panoramska steklena streha je na voljo za doplačilo od nivoja opreme techno naprej. Seveda ne manjka niti ambientna osvetlitev kabine za zenovsko sproščeno vzdušje.

Za potnike zadaj je še zmeraj dobro poskrbljeno, četudi avtomobil ostaja enakih zunanjih gabaritov kot prej. Zadnja klop je namreč še zmeraj vzdolžno pomična za 16 centimetrov, kar pomeni, da je prostora za kolena potnikov do 22,1 centimetra. Posledično temu je prilagodljiva tudi velikost prtljažnega prostora, ki lahko znaša do 616 litrov.

Za pogon skrbijo štirje motorji. Litrski prisilno polnjen turbo motor zmore 67 kW (91 KM), po prostornini večji 1,3-litrski štirivaljnik, pa ponuja 103 kW moči v kombinaciji z ročnim in 116 kW (160 KM) s samodejnem menjalnikom. Najvarčnejši je seveda hibridni sklop, ki ga sestavljata 1,6-litrski štirivaljnik in elektromotor s sistemsko močjo 105 kW (145 KM). Slednji zmeraj spelje na električni pogon, ki energijo črpa iz baterije zmogljivosti 1,2 kWh.

Inženirji so nadgradili tudi podvozje – pravzaprav so prilagodili nastavitve blažilnikov, geometrijo obes in umerjenost volanskega mehanizma v prid boljši dinamiki med vožnjo. Različica esprit Alpine pa je opremljena z 19-palčnimi platišči. Voznik lahko izbira med štirimi voznimi programi: ECO, SPORT, CONFORT in MYSENSE.

Seveda je Captur opremljen s številnimi sodobni asistenčnimi sistemi kot so radarski tempomat, prepoznavanje prometnih znakov, samodejno zaviranje v sili, 360-stopinjska kamera, … Pri nas bo naprodaj zgolj s tremi pogonskimi agregati (vključno s hibridom), v salone pa bo pripeljal letošnjo jesen.